Va aflati in categoria Reţete
 

Somon glazurat cu sos picant de grapefruit

Somon glazurat cu sos picant de grapefruit
Ingrediente pentru 3 porţii:
2 grapefruituri mari
3 bucăţi de file de somon
3 ardei iuţi roşii
2 linguri zahăr
pătrunjel
orez

Pregătire:
Se pregateşte „glazura” pentru somon. Se stoarce un grapefruit şi jumătate, iar sucul obţinut se fierbe împreună cu ardeiul tăiat cât mai mărunt şi cu zahărul, timp de 15 minute. Obţinem astfel un amestec de consistenţa glazurii. Somonul se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. O parte din glazura obţinută anterior se foloseşte pentru a unge somonul, care se dă apoi la cuptor. Peste restul de glazură se adaugă feliile decojite de la grapefruitul rămas şi se fierbe încă 12 minute, până se obţine un sos.
După ce se scoate somonul de la cuptor, se aşază pe farfurie şi segarniseşte cu sosul pregătit şi orez.

Alaturi de un vin TERRA ROMANA Roze 2010 veţi avea parte de ceva chiar Magic!

Poftă bună!

SUS