Va aflati in categoria Reţete
 

Saramură de biban

Saramură de biban
Pregătire:
Pe acelaşi grătar pe care se coc bibanii se coc 2-3 ardei graşi, 2 ardei iuţi, 2-3 roşii mai micuţe. După ce s-au copt, tăiaţi ardeii graşi felii, iar pe cei iuţi şi roşiile le lăsaţi întregi. Mai adăugaţi 4-5 căţei de usturoi, 2 foi de dafin, pătrunjel, 2 felii de lămâie, sare şi piper într-o tavă mai înaltă cu apă. Se pune saramura la fiert, iar bibanii se adaugă în momentul când dă apa în clocot. Se dă tava încă o jumătate de oră la cuptor ca să se macereze până în măduva oaselor.

Aşa cum îi spune şi numele, saramura trebuie să aiba un gust sărat dar şi picant. Este o mancare sărat-iute. Se serveşte cu mămăligă fierbinte şi ardei iute, iar lângă un vin Dry Muscat Jidvei
veţi avea parte de ceva chiar Magic!

Poftă bună!

SUS