Saramură de biban
Saramură de biban
Pregătire:
Pe acelaşi grătar pe care se coc bibanii se coc 2-3 ardei graşi, 2 ardei iuţi, 2-3 roşii mai micuţe. După ce s-au copt, tăiaţi ardeii graşi felii, iar pe cei iuţi şi roşiile le lăsaţi întregi. Mai adăugaţi 4-5 căţei de usturoi, 2 foi de dafin, pătrunjel, 2 felii de lămâie, sare şi piper într-o tavă mai înaltă cu apă. Se pune saramura la fiert, iar bibanii se adaugă în momentul când dă apa în clocot. Se dă tava încă o jumătate de oră la cuptor ca să se macereze până în măduva oaselor.
Aşa cum îi spune şi numele, saramura trebuie să aiba un gust sărat dar şi picant. Este o mancare sărat-iute. Se serveşte cu mămăligă fierbinte şi ardei iute, iar lângă un vin Dry Muscat Jidvei
veţi avea parte de ceva chiar Magic!
Poftă bună!
Alte retete
- Sturion la gratar (nisetru, păstrugă, morun)
- Ştiucă umplută
- Şprot prăjit
- Somon glazurat cu sos picant de grapefruit
- Păstrăv cu piper verde la cuptor
- Pangasius în sos de vin
- Macrou cu lămâie
- Inele de calamar fripte în sos de usturoi (cercuri, rondele)
- Dorada pe pat de cartofi
- Crap pescăresc
- Cod în crustă de bere
- Calcan prăjit în unt