Păstrăv cu piper verde la cuptor
Păstrăv cu piper verde la cuptor
Ingrediente:
2 păstravi (a 500 gr fiecare),
100 g. unt
1 lingură piper verde
5 linguri ulei măsline
1 lingura suc lămâie
sare, boia
făină
Pregătire:
Se freacă păstrăvii cu sare şi se lasă 30 minute. Într-un bol, se sfărâmă piperul verde boabe. Se adaugă untul topit, sucul de lămâie şi uleiul. Se pune sosul într-o tavă şi se mişcă tava ca să fie bine acoperită.Se dau păstrăvii prin făina şi prin sosul din tavă, să fie bine acoperiţi. Se mai presară puţină boia deasupra. În tavă se pun 50 ml apa. Se dă cuptorul 20 minute la 190C, timp în care se stropeşte de 4 ori cu sosul din tava. Se mai lasă 10 minute la 240C.
Se serveşte cu cartofi natur si mujdei cu smântană, iar alături de un pahar de vin Chardonnay Jidvei ar fi chiar „Magic”!
Poftă bună!
Alte retete
- Sturion la gratar (nisetru, păstrugă, morun)
- Ştiucă umplută
- Şprot prăjit
- Somon glazurat cu sos picant de grapefruit
- Saramură de biban
- Pangasius în sos de vin
- Macrou cu lămâie
- Inele de calamar fripte în sos de usturoi (cercuri, rondele)
- Dorada pe pat de cartofi
- Crap pescăresc
- Cod în crustă de bere
- Calcan prăjit în unt