Macrou cu lămâie
Macrou cu lămâie
Ingrediente :
4 bucăţi de macrou
1 lămâie mai mare
puţin unt
piper măcinat
sare
pătrunjel şi mărar verde
Se curaţă peştele şi se lasă o oră în apă rece. Se șterge cu un prosop de hârtie. Se taie lămâia în felii mai groase, iar cu o felie se şterg din nou peştii pe toate feţele. Se presară sare şi piper după gust. Se aşază fiecare peşte pe câte o bucată de staniol mai mare decât lungimea sa şi unsă cu unt. Se pune câte o felie de lămâie,tăiată în două, în fiecare peste, iar deasupra se presară pătrunjel şi mărar verde tocate. Se rulează folia de staniol şi se împachetează bine marginile. Peştele astfel îmbrăcat se aşază într-o tavă şi se bagă în cuptorul încins bine timp de o oră.
Se serveşte cald, ornat cu frunze de pătrunjel, iar alături de un pahar de vin Feteasca Regala Prahova Valley veţi avea parte de ceva chiar „Magic”!
Poftă bună!
Alte retete
- Sturion la gratar (nisetru, păstrugă, morun)
- Ştiucă umplută
- Şprot prăjit
- Somon glazurat cu sos picant de grapefruit
- Saramură de biban
- Păstrăv cu piper verde la cuptor
- Pangasius în sos de vin
- Inele de calamar fripte în sos de usturoi (cercuri, rondele)
- Dorada pe pat de cartofi
- Crap pescăresc
- Cod în crustă de bere
- Calcan prăjit în unt