Inele de calamar fripte în sos de usturoi (cercuri, rondele)
Spălaţi calamarii bine si tăiaţi-i în cercuri fine. Se bate 1 albuş cu usturoi pisat, se piperează şi se sărează, iar calamarul se marinează aici scurs, timp de 10 minte. Treceţi rondele de calamari prin pesmet si prajiţi în ulei.
Pentru sos: subţiaţi maioneza cu putin vin alb şi dregeţi gustul cu usturoi pisat si arbagic.
Calamar umplut
Coaceţi 300 gr. de spanac proaspăt, după aceea lăsaţi să se scurgă şi tocaţi spanacul mărunt. Scoateţi 150 gr de scoici şi amestecaţi-le cu spanacul pe o farfurie. Adaugati un căţel de usturoi tocat, un albuş de ou bătut şi un pahar de vin alb sec.
Umpleţi calamarii cu această compoziţie şi împachetaţi-i în folie de aluminiu. Coaceţi în cuptor bine încălzit dinainte (180 grade) cam 25-30 de minute.
Alături de calamari, un vin MILLENIUM ALB TERRA ROMANA ar fi „Magic”!
Poftă bună!