Dorada pe pat de cartofi
Dorada pe pat de cartofi
Ingrediente :
2 bucăţi dorada
5 cartofi medii
2 roşii
150 ml vin alb
sos de soia
ghimbir măcinat, busuioc, sare, piper
ulei de măsline
Pregătire:
Se curăţă peştele, se lasă aşa întreg şi se condimentează cu sare, piper,ghimbirşi busuioc. Se taie cartofii şi roşiile rondele şi se condimentează de asemenea cu sare şi piper.
Se pune într-o tavă ulei de măsline, se aşază cartofii tăiaţi rondele, apoi se pune dorada şi peste ea se pun feliile de roşii. Se adaugă putin sos de soia deasupra, se acoperă cu o folie de aluminiu şi se dă la cuptor pentru 15 minute, apoi se scoate si se adaugă vinul, se mai lasa încă 15 minute la cuptor la foc mediu tot acoperit cu folia.
În ultimile 5 minute se scoate folia şi se mai lasă puţin în cuptor.
Se poate servi cu sos de iaurt cu usturoi si verdeaţă, iar cu un pahar de vin FETEASCA REGALA PRINCE STIRBEY ar fi chiar „Magic”!
Poftă bună!
Alte retete
- Sturion la gratar (nisetru, păstrugă, morun)
- Ştiucă umplută
- Şprot prăjit
- Somon glazurat cu sos picant de grapefruit
- Saramură de biban
- Păstrăv cu piper verde la cuptor
- Pangasius în sos de vin
- Macrou cu lămâie
- Inele de calamar fripte în sos de usturoi (cercuri, rondele)
- Crap pescăresc
- Cod în crustă de bere
- Calcan prăjit în unt