Crap pescăresc
Crap pescăresc
Ingrediente:
750 g. crap, 3 linguri ulei, 2 cepe, 4-5 căţei usturoi, 1/4 linguriţă cimbru pisat, 2-3 linguri bulion, 1 ½ pahar apă, un vârf cuţit zahăr, sare
Peştele proaspăt sau dezgheţat se taie în bucăţi nu prea mari, se sărează şi se lasă să stea într-un vas acoperit pâna se pregăteşte următorul sos: se pune într-o cratiţă ceapa tăiata mărunt, se toarnă apa şi se lasă să fiarbă la foc mic 10-15 minute, apoi se adaugă uleiul, zahărul, usturoiul bine strivit, cimbrul şi bulionul. După ce dă un clocot-două, se pun bucăţile de peşte, se potriveşte de sare şi se lasă să fiarbă acoperit, la foc foarte mic sau în cuptor, pâna când scade bine sosul.
Savuraţi-l la un pahar de vin Sauvignon Blanc Vinul Cavalerului si veţi avea parte de ceva „Magic”!
Poftă bună!
Alte retete
- Sturion la gratar (nisetru, păstrugă, morun)
- Ştiucă umplută
- Şprot prăjit
- Somon glazurat cu sos picant de grapefruit
- Saramură de biban
- Păstrăv cu piper verde la cuptor
- Pangasius în sos de vin
- Macrou cu lămâie
- Inele de calamar fripte în sos de usturoi (cercuri, rondele)
- Dorada pe pat de cartofi
- Cod în crustă de bere
- Calcan prăjit în unt